ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU FUNDAMENTALS EXPLAINED

istiridye mantar tohumu Fundamentals Explained

istiridye mantar tohumu Fundamentals Explained

Blog Article

 Kuzu göbeği tohumları genellikle package halinde ve aşılanmış şekilde satılmaktadır. Package olarak aldığınızda bir ağaç dibine ya da saksıya ekmek yeterlidir. Tohum olarak ekmek için ise uygun bir toprak gereklidir.

İlk etapta yaklaşık bin metre kare bir alan üzerine bu tesisi kurmak istesem bana maliyeti ne olur bu konuda bana gardenımcı olursanız sevinirim saygilar

Yanıtla Merhabalar bende istiridye mantarı üretimi yaoacagım ama ben kütükte yapmayı pilanlıyorum beni daha cok cezbediyo sinopta yapacagım bunu nem oranı yüksek zaten bodrum katında yapmayı pilanlıyorum izin alabilirmiyim acaba sehir merkezine yakın yerlerde dusunuyorum 200 kütükle baslayacagim ilk etapta sizce gorusleriniz fikirleriniz nedir bi bilgilendirmisini, maliyeti izini falan

her alışverişte Akakçe yanınızda. Nerede olursanız olun alışverişe Akakçe'den başlayın.

Kavak mantarının nemi ve sıcaklığı belirli bir derecede sevdiğini ifade etmek gerekir. Kuluçka döneminde tamamen karanlık bir ortam istediği için bu karanlıktaki ısı 25 ile 30 derece arasında olmalıdır.

Eğer kit üzerinde aksi bir uyarı yapılmadıysa temiz içme suyu ve şeker pekmezini karıştırıp içine tohumları ilave edin ve karışımı bir taşım kaynatıp dinlenmeye bırakın. one-two gün dinlendirdikten sonra temiz bir bez propertyımıyla tohumları sudan süzerek ayırın. Elinizde kalan suyu mantarları ekeceğiniz toprağa dökün. Ardından kuzu göbeği mantarı tohumlarını toprağa güzelce serin ve üzerini one santimetre kalınlığını geçmeyecek kadar ince bir toprak ve yaprak tabakasıyla dikkatlice kapatın.

Evde istiridye mantarı yetiştirmek isteyenler için senelik hasat sayısını Internet bir rakamla ifade edemeyeceğiz. Ancak mantar kompostu ile yetiştirme yapılıyorsa 3 ay boyunca verim alınacağını söyleyebiliriz. three aylık hasattan sonra mantarların kalitesinde düşüş yaşanabilir.

Bu kadar yüksek oranda verimlerin laboratuvar şartlarında bile alınması kolay değildir. Kocaeli Üniversitesi Ziraat Fakültesinin yaptığı bir araştırmada more info çeşitli oranlarda kuru madde miktarı kullanılarak en fazla %forty one verim elde edilmiştir ancak bu verim ticari olarak ekonomik değildir.

İstiridye mantarı kuluçka ve hasat dönemlerinde farklı sıcaklık ve nem değerleri isteyen bir mantardır. Bu nedenle üretim yapılan ortamın şartlarının kontrol edilebilir ve istendiği gibi değiştirilebilir olması gereklidir.

Mantarın doğada yetiştiği kava veya kayın ağacı ortamı kompost denilen karışım ile oluşturulur. Kompost içinde yer alan mantar miselleri yani tohumlar uygun sıcaklık ve nem altında kuluçka döneminde mantar vermeye hazır hale gelir. Daha sonra yine uygun ortam şartları altında istiridye mantarı toplanacak boyutlara gelir.

Bir işletmenin ETBİS’e kayıtlı olması ve World wide web sitesinde ETBİS karekodun bulunması, bu işletmenin ve alışveriş web sitesinin güvenli olduğunu ve hukuka aykırı faaliyetlerde bulunmadığını/bulunmayacağını GARANTİ ETMEZ. Önemle duyurulur...

Eğer bulunduğunuz bölge soğuksa ya da çOkay sıcaksa bu sıcaklığa geleceği mevsimi mutlaka beklemeniz gerekiyor. Ülkemiz için genel ekim zamanı olarak önerilen ise sonbahar ayları ya da yaz sonu oluyor, aklınızda bulunsun.

Kompost, elinizle sıktığınızda suyu akmıyor ancak ıslaksa uygun bir kompost denilebilir. Dibinde su birikiyorsa suyu kesinlikle fazladır.

Doğal ortamda ormanlık arazide kavak mantarı yetiştirmek isteyenler ise mevsim şartlarına göre hareket edebilir. Olası bir yağmur ve buzlanma kavak ağaçlarının köklerini etkileyebilir.

Report this page